fbpx
Onze webshop
Bekijk 'm hier!
Snelle levering
Binnen 1-3 werkdagen
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Evt. retourkosten niet inbegrepen

BLOG – FOTOSHOOT IN ROME

Al jaren roepen Bas en ik dat we eens naar Rome willen, maar het was er nog nooit van gekomen. Toen we met ons team om tafel ging om de locatie voor onze fotoshoot te bepalen, werd het al snel duidelijk: we gaan naar Rome! Via Facebook kwamen we in contact met Mies. Deze vrolijke dame uit Twente woonde al 10 jaar in Rome en wilde onze gids wel zijn.

SHOOT-DAG 1

Half januari stapten Bas, onze fotograaf Rob en vormgever Niels in het vliegtuig. Diezelfde dag verkenden zij de stad ter voorbereiding op de shoot. De volgende ochtend stonden Hesra (ons model) en ik om 05.15 uur op Schiphol. Een paar uur later stond onze taxichauffeur op vliegveld Rome klaar met de tekst ‘Kamst Angels’. De toon was gezet… wat hebben we gelachen!

Eenmaal in het hotel ben ik alle outfits gaan sorteren en is Hesra zich klaar gaan maken voor de eerste serie foto’s. Om een beetje ‘warm te draaien’ zijn we gestart op het dakterras. Vervolgens hebben we een koffer vol outfits en de camera-benodigdheden in de bakfiets gezet en vertrokken we op onze elektrische fietsen naar het Colosseum voor het echte werk.

Hesra kleedde zich achter een boompje om (tja, je moet wat…) en verscheen een paar tellen later in een prachtige jurk van FreeQuent voor de camera. ‘Onze’ Hesra is een natuurtalent en al snel wisten we: dit wordt de foto voor de voorpagina van ons magazine. Later maakten we nog een aantal foto’s en sloten we de dag af met een welverdiende Aperol Spritz op een (verwarmd) terras.

SHOOT-DAG 2

De volgende ochtend regende het. Onze plan om vroeg te starten viel letterlijk in het water. Er zat niks anders op dan wachten totdat het droog werd. Dan nog maar een extra kopje koffie en alvast de foto’s van gister selecteren op de laptop. Gelukkig werd de lucht wat lichter en we besloten naar het nabij gelegen Piazza Navona te lopen. We hadden een paar leuke zomerjassen van Reset meegenomen voor de shoot en die kwamen nu wel van pas. Immers, in Nederland regent het ook wel eens. Tussen de regendruppen door maakten we een paar goede foto’s in outfits van Sandwich op het plein bij de fonteinen.

De zon liet zich inmiddels weer een beetje zien. Tijd om op de fiets te stappen: op naar Sint-Pietersplein. Er stonden honderden mensen in de rij te wachten om Vaticaanstad te bezichtigen. Terwijl Hesra zich omkleedde bij een koffiebarretje gingen de mannen op zoek naar de perfecte plek voor een foto. Mies paste ondertussen op onze fietsen en bagage. Eenmaal omgekleed gingen we het plein op. Al snel werden we benaderd door twee beveiligers. We mochten op het plein geen professionele foto’s maken. Dat was jammer, maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Even later hadden we alsnog een mooie plek te pakken en schoten we Hesra op ‘flanerende wijze’ langs het Vaticaan in een jurk van Nukus.

Tijd om verder te gaan! Aan het einde van de ochtend kwamen op het hoogste punt van Rome aan (handig, die elektrische fietsen!). Hier fotografeerden we Hesra met de complete stad op de achtergrond. Als toegift zagen (én hoorden) we om 12.00 uur hoe er een kanonschot werd gelost. Dit gebeurt al 500 jaar om de bewoners en kerken eraan te herinneren dat het middag is. Wat een knal!

Zoef, daar komt een scooter voorbij. Zo’n leuke Vespa. Dát is een leuk items voor onze fotoshoot! Niet veel later zat Hesra op de scooter in haar zwart/witte stippenjurk van Geisha op de rode Vespa. Rood? Ja Rood! De oplettende kijkers zien in ons magazine dat de scooter geel is. Dat heeft onze vormgever Niels even handig weten te bewerken met zijn fotoshop-programma. Want geel paste nét iets leuker bij de rest van de pagina. Gefopt! 😉

De zon verdween achter de wolken en het begon te regenen. Dan eerst maar even lunchen. Net als gister met een stuk pizza ‘uit het vuistje’. Geen tijd te verliezen. Tijdens de verkenningsronde op donderdag hadden de mannen een oude gele Fiat zien staan. Zou dat iconische autootje er nog staan? Hup, op de fiets! Ja hoor, hij stond er nog. Auto droog gepoetst, omgekleed in zwarte/witte outfits van Expresso en weer op de foto. Deze keer liet ook Mies zich van haar modellen-kant zien. Multi-talent!

Later maakten we nog een paar foto’s, maar het werd al gauw donker. Het voelde een beetje als een dag met ups en downs door de regenbuien. Maar toen we ’s avonds de foto’s bekeken zagen we dat het toch een hele goede shoot-dag is geweest.

SHOOT-DAG 3

De laatste dag alweer! De zon schijnt, dus dit moest wel een top-dag worden. Mies kon vandaag niet met ons op pad, dus we gingen op eigen houtje. Eerste stop: de Engelenburcht. Brrrrr… wat was het koud. Hesra werd tot twee keer toe in een outfit van Enjoy gehezen. Wat een bikkel in die plissé-rok en later de jumpsuit.

Daarna gingen we door naar de Borghese-tuinen en vervolgens naar de Spaanse trappen en natuurlijk de Trevifontein. Op die laatste twee locaties was het bomvol met toeristen. We trokken veel bekijks met de bakfiets en de professionele camera-attributen. Hoe maak je tussen al die mensen een geweldige foto zonder al die mensen? Nou, dat vereist wat kunst en vliegwerk én een beetje geluk. Het lukte ons ook hier om een aantal geweldige foto’s te maken. Ze zijn overigens niet allemaal in ons magazine te zien, want we bewaren er ook nog een paar voor later in het seizoen.

Inmiddels hadden we ruim 20 outfits gefotografeerd. Toen we onze fietsen bij Mies hadden ingeleverd (Mies werkt als salesmanager bij Topbike Rental & Tours) dachten Hesra en de mannen dat het werk erop zat. Maar… ik had nog 1 outfit liggen die ik nog heeeeeeel graag even gefotografeerd wilde hebben. Zo eindigde onze voorjaars-fotoshoot waar het begon: op het dakterras van ons hotel. Om 19.30 uur zaten de mannen in het vliegtuig naar Düsseldorf en Hesra en ik in het vliegtuig naar Amsterdam. Moe maar zeeeeeer voldaan.

En euh… we gaan zeker nog eens terug naar Rome… de stad van de liefde. Want we zijn echt verliefd geworden op deze stad. Niet voor niets noemen de Italianen hun stad ROMA… als het omdraaid staat er AMOR… liefde!

Ciao,
Vanessa

0
× Whatsapp ons! (Ma - Za 09:00 - 20:00)